AnasayfaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Buğday Aşı Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Crown
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 96
Konu Sayısı Konu Sayısı : 159
Reputation Reputation : 0
Doğum tarihi Doğum tarihi : 10/10/86
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 15/07/10
Yaş Yaş : 31
Nerden Nerden : İstanbul
İş/Hobiler İş/Hobiler : Webmaster
Zodyak Zodyak : Terazi çin astrolojisi çin astrolojisi : Kaplan

MesajKonu: Buğday Aşı Çorbası   Cuma Tem. 30, 2010 4:07 pm

MALZEMELER
4 su bardağı su
1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
200 gram aşurelik buğday
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz


HAZIRLANIŞI
Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.
Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://teknodunya.eniyiforum.org
 
Buğday Aşı Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TeknoDunya Ücretsiz Web Hizmetleri :: Eğlence Bölümümüz :: Yemek Tariflerimiz-
Buraya geçin: