AnasayfaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Çerkez Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Crown
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 96
Konu Sayısı Konu Sayısı : 159
Reputation Reputation : 0
Doğum tarihi Doğum tarihi : 10/10/86
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 15/07/10
Yaş Yaş : 31
Nerden Nerden : İstanbul
İş/Hobiler İş/Hobiler : Webmaster
Zodyak Zodyak : Terazi çin astrolojisi çin astrolojisi : Kaplan

MesajKonu: Çerkez Çorbası   Cuma Tem. 30, 2010 4:09 pm

MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı kuzu ya da koyun eti
3 adet taze mısır
Yarım kg. taze yeşil fasulye
2 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı margarin
2 adet küçük kırmızı acı biber
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım.
Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiş taze mısır ve en fazla 2-3 santim boyunda bıçakla doğranmış taze yeşil fasulyeleri ekleyelim.
Çorbamızın kıvamında olması için 1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebiliriz. Tuzunu da katarak pişmeye bırakalım.
Bu arada bir tavaya yağ koyalım. Yağ erir erimez yarım ay şeklinde ama çok ince kıyılmış soğanları ekleyerek rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuralım. Üzerine kırmızı toz biber ekleyip, soğanlı sosumuzun altını kapatalım.
Mısırlar ve yeşil fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çorba pişmiş demektir. Pişen çorbanın üzerine yukarıda hazırladığımız soğanlı sosu gezdirelim ve servise sunalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://teknodunya.eniyiforum.org
 
Çerkez Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TeknoDunya Ücretsiz Web Hizmetleri :: Eğlence Bölümümüz :: Yemek Tariflerimiz-
Buraya geçin: