TeknoDunya Ücretsiz Web Hizmetleri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Börek Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Crown
Admin
Admin
Crown


Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 96
Konu Sayısı Konu Sayısı : 159
Reputation Reputation : 0
Doğum tarihi Doğum tarihi : 10/10/86
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 15/07/10
Yaş Yaş : 37
Nerden Nerden : İstanbul
İş/Hobiler İş/Hobiler : Webmaster
Zodyak Zodyak : Terazi çin astrolojisi çin astrolojisi : Kaplan

Börek Çorbası Empty
MesajKonu: Börek Çorbası   Börek Çorbası EmptyCuma Tem. 30, 2010 4:08 pm

MALZEMELER
250 gr az yağlı kıyma
500 gr kemikli et
2 su bardağı un
2 su bardağı süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı. Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin. Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın. Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin. Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın. 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin. Çok az yağda salça ve naneyi ezin. Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://teknodunya.eniyiforum.org
 
Börek Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Den Çorbası
» Aş Çorbası
» Balkabağı çorbası
» Balık Çorbası
» Bezelye Çorbası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TeknoDunya Ücretsiz Web Hizmetleri :: Eğlence Bölümümüz :: Yemek Tariflerimiz-
Buraya geçin: